Start van de instroomgroep

Het was even spannend en zoeken, maar helemaal aan de andere kant van de school zijn we inmiddels helemaal gewend aan onze nieuwe klas! Elke dag is het weer een feestje, letterlijk, want de partytent staat op in de klas. Hier onder zijn we druk aan het kleien, maken we een mooie tekening en schilderen we erop los als een echte kunstenaar. Mochten we toch nog even verdrietig of bang zijn, dan weten Benny en meneer Giraf (de handpoppen van de klas) ons altijd weer op te vrolijken met hun grapjes.

Op het podium, jaja, we hebben een heus mini theater in onze klas, zorgen wij iedere dag voor het juiste weerbericht en spelen we in de huishoek en de winkel. We komen graag bij elkaar op bezoek in de hoek en verkleden ons maar al te graag! Zo lijkt het net alsof we een echte voorstelling geven! De ene keer zijn we politie en boefje en een andere keer genieten we van een heerlijke maaltijd die de  chef kok voor ons heeft klaargemaakt. Uiteraard pas nadat de schoonmaker alles heeft gepoetst. Zelfs de ramen in onze huishoek worden gepoetst!

Gedurende de dag zijn we lekker aan het zingen en het dansen, al dan niet gepaard met het getrommel op de gitaar van de meester. Of was het nu piano spelen op de gitaar? Nou ja, we hebben in ieder geval plezier voor 10.

Verhaaltjes vinden we helemaal het einde. In de tipi tent luisteren we graag naar de verhalen die de toverpen ons vertelt. Als we met de pen over een boek met een sticker wrijven, dan wordt het boekje zomaar voorgelezen. In het begin snapten we er niks van, maar nu weten we dat de meester deze stiekem heeft ingesproken van tevoren. Het fijnste vinden we echter toch wanneer onze juf of meester het boekje zelf voorleest. Dan genieten we pas echt en luisteren, bewegen, voorspellen we met z’n allen enthousiast mee. Aan het eind blazen we het verhaaltje zo hard uit, dat onze juf of meester letterlijk omver wordt geblazen.

Jeetje, we hebben het nog niet eens over de zandbak, het krijtbord, het poppenhuis, het gymmen, de kastwerkjes, de minispelletjes, het bouwen, de blinddoek enz. gehad. We doen zoveel op een dag!

We mogen lekker ons zelf zijn en de wereld met ons hele lijf ontdekken en beleven. Onze ideeën zijn ook belangrijk. Samen gaan we het avontuur aan en mogen we spelen! Geloof ons, daar leren we van! Wij zijn een trotse kleuter van de instroomgroep bij meester Guido en juf Karin.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details