Moestuin van groep 1B

In verschillende groepen is de lente al de klas ingekomen, of zal dit op kort termijn het nieuwe thema gaan worden. Meester Guido zag zijn kans om de kinderen van groep 1B te laten leren vanuit ervaringen. Hij heeft daarom samen met zijn groep een eigen moestuin gemaakt. Deze staat lekker in het zonnetje buiten zijn lokaal.

Het is voor de kinderen ontzettend leuk, maar ook leerzaam om aan de slag te gaan met de moestuin. Maar hoe ga je hiermee beginnen. Met wat hulp uit het boek Jelle’s tuinschrift is het hen gelukt om een moestuin te creëren. Hier komt overigens wel heel wat werk bij kijken! Want: Wat is nou een moestuin? Hoe groeit een plantje? Hoe verzorg je deze? Dit hebben de kinderen allemaal geleerd!

Sommige kinderen hebben thuis een moestuin en konden vertellen wat zij daarmee doen. Andere kinderen hadden er nog nooit van gehoord. Ze hebben geleerd dat een plantje zonlicht, zuurstof, water, voeding en ruimte nodig heeft om te groeien. Ook hebben zij geleerd dat een zaadje eerst een wortel krijgt, dan ontkiemt, je het vervolgens kunt zaaien en het dan boven de grond echt kan gaan groeien!
Deze kennis hebben zij omgezet in activiteiten. Ze hebben zelf de zaadjes mogen zaaien en ervoor gezorgd dat er wortels aan de spinazieplant kwamen door ze in het water te zetten.

Ze kijken dagelijks naar de groei van de plantjes, geven ze de juiste hoeveelheid water, oogsten de verschillende groenten, controleren de groenten op beestjes, wassen alles goed en proeven natuurlijk hoe het smaakt!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details