/ Home / Oudervereniging

Oudervereniging

Wat doet de oudervereniging?

Als oudervereniging willen we een steentje bijdragen aan acht fantastische jaren op basisschool Op gen Hei. Dit doen we door leuke activiteiten te organiseren voor de kinderen, zoals de Fancy Fair, het Boekenbal, Carnaval, Sinterklaas, Kerst en filmavonden. Dat doen we niet alleen, maar samen met u als ouder, de Medezeggenschapsraad (MR), de schooldirectie, het lerarenteam, diverse vrijwilligers en een aantal lokale sponsoren. Wilt u weten wanneer onze activiteiten plaatsvinden? Bekijk dan de schoolkalender.

Daarnaast zijn we er uiteraard voor u: we zijn de ogen en de oren van de ouders. Als er zaken spelen op en rond de school bespreken we dit binnen de oudervereniging. Als het nodig is samen met MR en/of schooldirectie. Het bestuur van de oudervereniging vergadert een aantal keer per jaar. Hierbij zijn alle bestuursleden en soms ook afgevaardigden van de MR en de schooldirectie aanwezig. We bespreken niet alleen activiteiten, maar ook zaken die spelen op en rond de school. Tijdens het overleg besluiten we of een onderwerp door onze oudervereniging of door de MR verder wordt opgepakt. Via flyers of berichten op Isy informeren we u over activiteiten of vergaderingen.

Het bestuur

Het bestuur van de oudervereniging bestaat dit schooljaar uit:

  • Frans Brouwer (voorzitter)
  • Desirée Jansen – Van Hof (penningmeester)
  • Kirsty Suhopoljac-Sijstermans (secretaris)

Er is ook een aantal ouders op wie we altijd kunnen rekenen. Zo zet iedereen zijn of haar eigen talent in om er leuke jaren van te maken.

Ouderbijdrage

Om de activiteiten te kunnen organiseren en financieren vraagt de oudervereniging in het begin van het schooljaar een ouderbijdrage. Deze is niet verplicht. De activiteiten die de oudervereniging organiseert zijn voor alle kinderen, ongeacht of de ouderbijdrage is betaald of niet. Als de ouderbijdrage wel is betaald krijgt u korting op sommige activiteiten, zoals de schoolreis. Hoewel de ouderbijdrage vrijwillig is, heeft de oudervereniging de bijdrage wel nodig om activiteiten te kunnen blijven organiseren en financieren.

Het bestuur van de oudervereniging heeft in afstemming met de MR besloten om de ouderbijdrage voor het schooljaar 2021-2022 vast te stellen op een lager bedrag dan gebruikelijk, namelijk €10 per kind.Allergie informatie

Heeft uw kind voedselallergieën of intoleranties? Laat het ons weten. De reden hiervoor is dat wij als oudervereniging regelmatig een traktatie aan de kinderen geven tijdens activiteiten. Op deze momenten willen we graag rekening houden met allergieën of intoleranties. Deze informatie heeft u misschien al aan school doorgegeven, dit wordt niet met ons gedeeld. Op Isy vindt u daarom een bericht van de oudervereniging met het verzoek om eventuele voedselallergieën van uw kind(eren) door te geven.

Handje hulp

We vormen een klein team van enthousiaste ouders en kunnen altijd hulp gebruiken. Dat kan als lid van ons bestuur, waarbij u actief betrokken bent bij de organisatie van de activiteiten. Maar ook als hulpouder, waarbij u zelf bepaalt waar u een handje wil helpen.

Nog meer weten?

Heeft u vragen of wilt u de oudervereniging ondersteunen? Neem dan contact met ons op door een e-mail te sturen naar ovopgenhei@gmail.com. Uiteraard kunt u ook persoonlijk contact zoeken met een van onze leden.

Wilt u uw kind aanmelden bij basisschool Op Gen Hei?

Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details