Schoolvoetbaltoernooi

Woensdag 13 maart hebben een aantal leerlingen uit groep 5/6 deelgenomen aan het schoolvoetbal. En met succes!

De eerste partij tegen de Schatgraver was een partij waar wij het heel lastig hadden. Er waren genoeg kansen, echter werden ze niet verzilverd. De eerste wedstrijd eindigde zodoende in een gelijkspel. De volgende twee wedstrijden, tegen de Wegwijzer en An d’r Put, werden gewonnen.

Dit zou betekenen dat de laatste wedstrijd de belangrijkste wedstrijd zou worden. In deze soort van finale moesten wij het opnemen tegen basisschool de Schakel. Dit team had tot nu toe alles al (met ruime cijfers) gewonnen. Om het toernooi te winnen, moesten wij dus deze tegenstander verslaan. Op voorhand dus een hels karwei.

Het begin van de wedstrijd begonnen wij niet goed. Het balletje lag dan ook snel achter onze doelman. Het teken dat wij op een andere tactiek moesten overgaan. Achterin bij de tegenstander lag zoveel ruimte. Daar moest gewoon standaard een speler van ons blijven staan. En dit pakte goed uit. Onze doelman pakte de bal op én schoot die iedere keer snel naar voren. Daar waren amper verdedigers, waardoor onze spits twee keer een doelpunt wist te maken. Het bleef spannend met kansen over en weer. Echter wisten wij de 1-2 tot aan het eindsignaal vast te houden.

Na het laatste eindsignaal vlogen de armen van zowel de kinderen als de ouders in de lucht én was het tijd om een klein feestje te vieren. De jongens en meiden zijn door naar de volgende ronde! Deze ronde zal plaatsvinden op woensdag 15 mei. Locatie: Groene Ster in Heerlen.

Na het laatste eindsignaal vlogen de armen van zowel de kinderen als de ouders in de lucht én was het tijd om een klein feestje te vieren. De jongens en meiden zijn door naar de volgende ronde! Deze ronde zal plaatsvinden op woensdag 15 mei.
Locatie: Groene Ster in Heerlen.  

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details