BHV dag 2024

Dit schooljaar heeft de MR een ontzettend leuke, spannende maar vooral leerzame BHV dag voor alle kinderen georganiseerd. In samenwerking met Perfect Preventie werden diverse workshops vormgegeven.

Afgelopen week was het weer zover. De gehele dag stond in het teken van brandveiligheid. Op een gepaste manier werden er in elke groep workshops gegeven. In alle klassen kwam een oud brandweerman vertellen over het beroep met de daarbij horende taken. Er werd gesproken over de verschillende voertuigen en de kleding die zij dragen. Er werd gesproken over brand, vluchtroutes en wat te doen bij brand. Gelukkig was er nog genoeg tijd om ervaringen te delen en vragen te stellen.

.

In de gymzaal was intussen een andere workshop aan de gang. Ook hier werd gesproken over de veiligheid. Kinderen hebben kennis gemaakt met het geluid van een brandmelder en de verschillende blusmiddelen. Zij mochten oefenen met het blussen van een (nep) brandje.

.

Perfect Preventie heeft een spannende workshop gegeven over brand bestrijden. Naast informatie over veiligheid in de keuken en andere plekken, hebben kinderen en de leerkrachten zelf een brand mogen blussen. Hierbij kregen zij een duidelijke instructie hoe een kleine brand te blussen.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details