Opening Kinderboekenweek 2023

Afgelopen woensdag 4 oktober werd de jaarlijkse kinderboekenweek op een ontzettend leuke manier geopend. Kinderen uit verschillende groepen danste enthousiast op het liedje ‘Bij mij thuis’ van Kinderen voor kinderen. De werkgroep heeft een leuk toneelstuk in elkaar gezet en uitgevoerd. Daarnaast mochten alle groepen een speurtocht lopen door de school.

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren we dit jaar en we praten we over de verschillen en gelijkenissen. Hoe kan dat beter dan met boeken? Want ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze verhalen om het gesprek aan te gaan. Lees over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

In de komende twee weken wordt er gewerkt rondom het thema van de kinderboekenweek. In elke groep zal dit anders worden vormgegeven. Maar u kunt ook thuis lekker bezig zijn met lezen en leesplezier. Ga gezellig samen naar de bibliotheek om boeken uit te zoeken, of kom een bezoek brengen aan het zwerfboekenstation in de hal van de school. Lees samen een leuk boek, lees op een vreemde plek in huis, schrijf een verhaal of maak een nieuw eigen fantasiehuis. Er zijn zo veel leuke ideeën!

We wensen iedereen veel leesplezier de komende twee weken!

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details