De kunstweken

Wij zijn volop bezig met de KUNSTWEKEN! 

Onze school doet mee met een bijzonder project beeldende vorming: de KUNSTWEKEN. 
Wij streven ernaar om ieder kind op zijn/haar eigen niveau te inspireren tot het maken van prachtige kunstwerken. Dat doen we door hen kennis te laten maken met wereldbefaamde artiesten en hun werk en hier de verdieping mee in te gaan.  

Tijdens de KUNSTWEKEN is ieder kind een echte kunstenaar.  

Om dat trotse gevoel te versterken maakt iedere groep kennis met een echte kunstenaar en krijgen alle kinderen een workshop die aansluit bij de betreffende kunstenaar die ze als groep gaan uitdiepen.  

Dit jaar is er voor de volgende kunstenaars gekozen: 

Groepen instroom, 1/2: Kandinsky 
Groepen 3 en 4: Andy Warhol 
Groepen 5 en 6: Miro 
Groepen 7 en 8: Picasso 

Uiteraard gaan de kinderen ook zelf aan de slag met het creëren van één of meerdere eigen kunstwerk(en).  

Alle leerkrachten hebben vooraf een inspiratie workshop gehad waarbij het aanleren van bepaalde technieken (klei technieken, beeldend, oliepastelkrijt/ecoline, druktechnieken) centraal stond. Bij een van de activiteiten voor de kinderen komt ook deze techniek aan bod. Ditmaal gegeven door de eigen leerkracht als kunstenaar!    

Aan het eind van deze weken zal er een tentoonstelling plaatsvinden waar alle werken samen bekeken kunnen worden. Tevens wordt er van 1 van de kunstwerken een digitaal persoonlijk museum ingericht waarvoor de kinderen zelf familie en vrienden voor mogen uitnodigen.  

Uiteraard ontbreekt een Museumshop niet; hier kunnen mooie aandenken worden besteld met de tekening van je eigen “kleine” kunstenaar. Een schilderij op een mok of placemat van je eigen kind; hoe bijzonder is dat?  

Gegarandeerd dat ook uw kind zichzelf en u weet te verrassen met prachtwerk! 

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details