BHV dag

Dit schooljaar heeft de MR weer een ontzettend leuke, gezellige maar vooral leerzame BHV dag voor alle kinderen georganiseerd. In samenwerking met de ambulancepost Landgraaf en Perfect Preventie werden diverse workshops vormgegeven.

De ambulance op het schoolplein maakte veel indruk. Niet alleen bij de kinderen, maar ook omwonende en voorbij rijdende mensen. De ambulancebroeders hebben ons van alles verteld over het werk dat zij dagelijks doen. Er was daarnaast ook ruimte voor vragen vanuit de kinderen. Een kijkje in de auto mocht bij deze workshop niet ontbreken!

 

De kinderen hebben een mooie presentatie gekregen van een oud brandweerman.
Naast een scala aan voorwerpen en attributen die we mochten bekijken en uitproberen, kregen we ook nog voorlichting over de veiligheid in huis. Dit was zelfs passend gemaakt voor de kleinste kinderen!

Kinderen weten nu op welke signalen zijn qua brandveiligheid moeten letten, ze kunnen de snelste en veiligste weg naar buiten vinden en weten ook wat de brandweer nog allemaal doet naast brand blussen.

 

 

Perfect Preventie heeft een spannende workshop gegeven over brand bestrijden. Naast informatie over veiligheid in de keuken en andere plekken, hebben kinderen en de leerkrachten zelf een brand mogen blussen. Hierbij kregen zij een duidelijke instructie hoe een kleine brand te blussen.

 

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details