404

Op woensdag 24 januari 2024 werden door de leerlingen van groep 5/6, 6, 7, 7/8 en 8 heel wat bomen en struiken gepland op de Brunssumerheide in samenwerking met de Bosgroep Zuid-Limburg en de Provincie Limburg.

6 maart 2024 heeft Basisschool Op gen Hei bezoek gehad van gedeputeerde Faassen. Zij gingen in gesprek met de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 over de ervaringen bij de bosaanplant. Er waren ontzettend veel leerlingen aanwezig bij de aanplant. De leerlingen hebben zich goed ingezet en daardoor flink wat werk verricht.

.

Als dank voor deze bijzonder goede inzet heeft de school een blijvende herinnering ontvangen. Een aantal leerlingen namen het cadeau met trots in ontvangst. Dit cadeau krijgt natuurlijk een mooie plek in de school!

Leerlingen van basisschool Op gen Hei planten honderden bomen in Landgraaf – Provincie Limburg

Voor de vakantie hebben we genoten van al het plezier rondom de carnaval. Er werd gezellig geknutseld, gezongen en flink geoefend voor de (dans)optredens.

De kleutergroepen hebben op school feest gevierd, groep 3 t/m groep 8 heeft de vrijdagochtend veel plezier gehad in de Harmoniezaal. Naast alle dansjes, liedjes en optredens werden er ook diverse polonaises gelopen.

Natuurlijk kon het uitreiken van een nieuwe prins en prinses niet ontbreken! Met trots kondigen wij aan:

Prins Tom en Prinses Kiki

De kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 trokken op woensdag 24 januari de laarzen aan. Het was Boomfeestdag 2024 in Landgraaf, dat dit jaar in het teken stond van het thema “Opgroeien met bomen!”. De bodem van vier hectare aan provinciale grond in Landgraaf was al voorbereid voor hun komst. Onder de kundige begeleiding van De Bosgroep Zuid-Nederland, Stichting Bosbeheer Landgraaf, IVN De Oude Landgraaf en IVN Ubach over Worms plantten zij honderden kleine boompjes. Door de organisaties wordt dit aangevuld met diverse struiken. De komende jaren groeit het gebied uit tot een kleinschalig landschap waarin een divers bos en open terrein elkaar afwisselen.

.

Er werden door de enthousiaste leerlingen en de samenwerkende organisaties zo’n 2.500 bomen en struiken per hectare geplant. Wethouders Freed Janssen en Christian Wilbach hielpen ook mee met het planten. Waar mogelijk is gekozen voor autochtoon plantmateriaal van lokale herkomst. Bij de selectie van soorten wordt rekening gehouden met hun positieve eigenschappen op de bodemontwikkeling en bestendigheid tegen wisselingen in klimaat. Door meerdere soorten te planten wordt het risico verlaagd op ziekten. Zo kan dit bos na de aanplant zichzelf ontwikkelen naar een natuurlijk bos. Zowel voor de gemeente Landgraaf als de Provincie Limburg is dit een voortvarende start van het ‘Jaar van het bos’. 

.

Bron: https://www.landgraaf.nl/leerlingen-van-basisschool-op-gen-hei-planten-honderden-bomen

In de laatste week voor kerst hebben de kinderen van de groepen 1/2, 3/4, 4, 5 en 6 zelf kerstkaarten geknutseld omdat ze heel graag de oudere mensen die in de buurt van onze school wonen willen laten weten dat er aan ze gedacht wordt.

Op 22 december gingen de klassen samen op pad om de kaarten in de brievenbussen van de complexen Tichelpoelen I, II en III te gooien.

We hopen dat de mensen veel plezier beleven aan deze kerstgroet van onze kinderen!

.

.

Maandag 4 december mochten wij Sint en pieten verwelkomen op basisschool Op gen Hei.

De Sint twijfelde of het veilig genoeg was om ons een bezoek te brengen. Hij had namelijk gehoord dat er een pepernotendief was. De handhaving heeft hem voor alle zekerheid begeleid. Zo kon zijn bezoek toch doorgaan!

.

Aangekomen op school werd het mysterie rondom de pepernotendief opgelost. Na een verkeerde beschuldiging en een goed gesprek bleek meester Gideon ontzettend dol te zijn op de pepernoten. Hij heeft spruitjes neergelegd op de plekken waar hij pepernoten had meegenomen. Gelukkig mocht hij toch op school blijven na een verontschuldiging en de belofte dat hij het niet meer zou doen.

.

Gedurende de ochtend brachten de groepen 1 t/m 4 een bezoek aan de Sint. Zij stelde vragen, gaven hun mooie tekeningen af, deden verschillende dansjes en mochten ook nog fanatiek zijn bij de pietengym. Met trots kregen zij allemaal een pietendiploma mee.
De Sint vond nog wat ruimte in zijn drukke planning om ook een bezoek te brengen aan de groepen 5 t/m 8. Zij waren druk bezig met de surprise.

Sinds vorige week doet onze school mee aan de Europese schoolfruit- en groenteregeling.

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma helpt kinderen meer groente en fruit te leren kennen en te eten. Gezond eten geeft kinderen genoeg energie en belangrijke voedingsstoffen om goed te groeien en zich te ontwikkelen. De school is de perfecte plek om over voedsel en gezond en duurzaam eten te leren.

Elke week krijgen we 3 verschillende groenten of fruit geleverd voor alle kinderen. Misschien kunt u hier rekening mee houden bij het inpakken van de broodtrommel?

Meer informatie over dit programma kunt u vinden op https://www.euschoolfruit.nl/nl/schoolfruit.htm

Wilt u weten welk fruit/groente er geleverd wordt? Meldt u dan aan voor de nieuwsbrief via deze link: www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief

MOVARE-collega Lars Goertzen heeft onderzoek gedaan naar formatief handelen. Over zijn onderzoek is een artikel gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Samen met een aantal MOVARE-collega’s (waaronder meester Patrick en meester Gideon) en onderzoekers van de universiteit Maastricht is in co-creaties gewerkt aan een programma van formatieve lesactiviteiten, bestaande uit 13 praktijkkaarten. 

Deze praktijkkaarten, gemaakt door meester Patrick, zijn gepositioneerd binnen de volgende drie kernvragen: Waar werkt de leerling naartoe? Waar staat de leerling nu ten opzichte van het beoogde doel? Wat is nodig om de leerling verder te helpen? De praktijkkaarten zijn bedoeld als suggesties om formatief handelen in te zetten in de lespraktijk.

Bij ons op school wordt er inmiddels in bijna alle klassen al gewerkt met de praktijkkaarten. Het geeft ons de mogelijkheid om de kinderen nog beter te sturen in hun leerproces.

Sinds 2021 worden jongerenlintjes uitgereikt als blijk van waardering voor jongeren, die zich in hun vrije tijd op vrijwillige basis voor een ander of voor de Landgraafse samenleving in het algemeen hebben ingezet.

Vandaag kwam ons ter oren dat wij één van deze toppers op onze basisschool hebben. Daan uit groep 5 mocht het eerste jeugdlintje van 2023 in ontvangst nemen.

.

Daan is pas 9jaar, maar hij heeft al heel wat bijzondere prestaties op zijn naam staan. Zo collecteert en zamelt hij geld in voor verschillende goede doelen. Hij helpt ook mee bij de Avond4daagse en Pinkpop. Zelf 60 kerstkaarten maken en die met zijn vriendjes uitdelen in De Dormig; hij doet het allemaal en nóg veel meer!

Zaterdag 18 november kwamen burgemeester Richard de Boer en wethouder Alex Schiffelers langs om deze jongen in het zonnetje te zetten! Dik verdiend Daan!

Bron: Gemeente Landgraaf

Traditiegetrouw sloten we vandaag de kinderboekenweek af met het boekenbal. Dit jaar natuurlijk in het thema ‘Bij mij thuis’. Kinderen kwamen in hun pyjama of onesie naar school, net zoals je thuis ook lekker rond loopt.

Dankzij de werkgroep en de oudervereniging waren er ontzettend leuke activiteiten te doen. Er werd voorgelezen door verschillende leerkrachten, kinderen konden verschillende dingen knutselen en tijdens een voorleesverhaal een fantasietekening maken. De activiteiten werden door alle groepen druk bezocht. Met een bekertje ranja en een zakje gezonde snacks genoten de kinderen nog meer van deze gezellige activiteit!

Uiteraard kon een dansje niet ontbreken!

Benieuwd naar de andere foto’s? Je kunt ze spoedig op de website vinden bij de fotoboeken.

Afgelopen woensdag 4 oktober werd de jaarlijkse kinderboekenweek op een ontzettend leuke manier geopend. Kinderen uit verschillende groepen danste enthousiast op het liedje ‘Bij mij thuis’ van Kinderen voor kinderen. De werkgroep heeft een leuk toneelstuk in elkaar gezet en uitgevoerd. Daarnaast mochten alle groepen een speurtocht lopen door de school.

Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek: ‘Bij mij thuis’. Thuis betekent voor iedereen iets anders en thuis bestaat in veel verschillende vormen. Deze diversiteit vieren we dit jaar en we praten we over de verschillen en gelijkenissen. Hoe kan dat beter dan met boeken? Want ook in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod en daardoor stimuleren deze verhalen om het gesprek aan te gaan. Lees over thuissituaties in verre landen of leer van alles over verschillende huizen. Niet ieder huis hoeft een thuis te zijn.

In de komende twee weken wordt er gewerkt rondom het thema van de kinderboekenweek. In elke groep zal dit anders worden vormgegeven. Maar u kunt ook thuis lekker bezig zijn met lezen en leesplezier. Ga gezellig samen naar de bibliotheek om boeken uit te zoeken, of kom een bezoek brengen aan het zwerfboekenstation in de hal van de school. Lees samen een leuk boek, lees op een vreemde plek in huis, schrijf een verhaal of maak een nieuw eigen fantasiehuis. Er zijn zo veel leuke ideeën!

We wensen iedereen veel leesplezier de komende twee weken!

Dit schooljaar heeft de MR weer een ontzettend leuke, gezellige maar vooral leerzame BHV dag voor alle kinderen georganiseerd. In samenwerking met de ambulancepost Landgraaf en Perfect Preventie werden diverse workshops vormgegeven.

De ambulance op het schoolplein maakte veel indruk. Niet alleen bij de kinderen, maar ook omwonende en voorbij rijdende mensen. De ambulancebroeders hebben ons van alles verteld over het werk dat zij dagelijks doen. Er was daarnaast ook ruimte voor vragen vanuit de kinderen. Een kijkje in de auto mocht bij deze workshop niet ontbreken!

 

De kinderen hebben een mooie presentatie gekregen van een oud brandweerman.
Naast een scala aan voorwerpen en attributen die we mochten bekijken en uitproberen, kregen we ook nog voorlichting over de veiligheid in huis. Dit was zelfs passend gemaakt voor de kleinste kinderen!

Kinderen weten nu op welke signalen zijn qua brandveiligheid moeten letten, ze kunnen de snelste en veiligste weg naar buiten vinden en weten ook wat de brandweer nog allemaal doet naast brand blussen.

 

 

Perfect Preventie heeft een spannende workshop gegeven over brand bestrijden. Naast informatie over veiligheid in de keuken en andere plekken, hebben kinderen en de leerkrachten zelf een brand mogen blussen. Hierbij kregen zij een duidelijke instructie hoe een kleine brand te blussen.

 

Het was even spannend en zoeken, maar helemaal aan de andere kant van de school zijn we inmiddels helemaal gewend aan onze nieuwe klas! Elke dag is het weer een feestje, letterlijk, want de partytent staat op in de klas. Hier onder zijn we druk aan het kleien, maken we een mooie tekening en schilderen we erop los als een echte kunstenaar. Mochten we toch nog even verdrietig of bang zijn, dan weten Benny en meneer Giraf (de handpoppen van de klas) ons altijd weer op te vrolijken met hun grapjes.

Op het podium, jaja, we hebben een heus mini theater in onze klas, zorgen wij iedere dag voor het juiste weerbericht en spelen we in de huishoek en de winkel. We komen graag bij elkaar op bezoek in de hoek en verkleden ons maar al te graag! Zo lijkt het net alsof we een echte voorstelling geven! De ene keer zijn we politie en boefje en een andere keer genieten we van een heerlijke maaltijd die de  chef kok voor ons heeft klaargemaakt. Uiteraard pas nadat de schoonmaker alles heeft gepoetst. Zelfs de ramen in onze huishoek worden gepoetst!

Gedurende de dag zijn we lekker aan het zingen en het dansen, al dan niet gepaard met het getrommel op de gitaar van de meester. Of was het nu piano spelen op de gitaar? Nou ja, we hebben in ieder geval plezier voor 10.

Verhaaltjes vinden we helemaal het einde. In de tipi tent luisteren we graag naar de verhalen die de toverpen ons vertelt. Als we met de pen over een boek met een sticker wrijven, dan wordt het boekje zomaar voorgelezen. In het begin snapten we er niks van, maar nu weten we dat de meester deze stiekem heeft ingesproken van tevoren. Het fijnste vinden we echter toch wanneer onze juf of meester het boekje zelf voorleest. Dan genieten we pas echt en luisteren, bewegen, voorspellen we met z’n allen enthousiast mee. Aan het eind blazen we het verhaaltje zo hard uit, dat onze juf of meester letterlijk omver wordt geblazen.

Jeetje, we hebben het nog niet eens over de zandbak, het krijtbord, het poppenhuis, het gymmen, de kastwerkjes, de minispelletjes, het bouwen, de blinddoek enz. gehad. We doen zoveel op een dag!

We mogen lekker ons zelf zijn en de wereld met ons hele lijf ontdekken en beleven. Onze ideeën zijn ook belangrijk. Samen gaan we het avontuur aan en mogen we spelen! Geloof ons, daar leren we van! Wij zijn een trotse kleuter van de instroomgroep bij meester Guido en juf Karin.

Vanochtend zijn bijna alle klassen gestart met het koningsontbijt. Er werden flink wat boterhammen gegeten en gesnoept van de gezonde lekkernijen. Weer een gezellige ervaring rijker! Nadat alles weer schoon en opgeruimd was, vertrokken de kinderen met de leerkrachten naar het voetbalveld van FC Landgraaf. Daar stonden talloze spellen te wachten!

Er werd enorm snel gerend bij het estafette spel, er werden veel blokjes omgegooid, er werd gestormd over de stormbaan en de ski-latten hebben een aantal extra kilometers mogen afleggen. Benieuwd naar wat er nog meer te doen was? Vraag het aan uw zoon/dochter!

Om 12 uur hebben we gezamenlijk de ochtend afgesloten met het liedje en dansje van Ziggzagg. In de middag hebben de groepen 3 t/m 6 nog een spellencircuit mogen doorlopen.

Mede dankzij alle inzet van ouders en collega’s, hebben we ook dit jaar een sportieve dag kunnen realiseren. Het weer zorgde ervoor dat de kinderen nog een beetje meer hebben kunnen genieten! Dankjewel!

Ook dit jaar werden er weer ontzettend leuke activiteiten gedaan door de werkgroep Pasen in samenwerking met de oudervereniging. Er werden heel wat eieren en niet te vergeten lekkere chocolade verkocht!

De woensdagochtend stond in het teken van Pasen. Voor de onderbouw kwam de paashaas eieren en wat lekkers verstoppen. Er werd goed gezocht. Tevreden gingen de kinderen weer terug naar school.
De kinderen uit de bovenbouw hebben een fotospeurtocht gelopen. Zij hadden het doel om foto’s te maken met voorwerpen, mensen of dieren die op de bingokaart stonden. Ze hadden geluk, want het weer zat hen goed mee!

Donderdag werd de bekende ‘eiertietsj’- wedstrijd gehouden om te kijken wie het Ei van Gen Hei 2023 zou worden.
De voorrondes vonden plaats in de klassen, waarna de klassenwinnaars op het plein tegen elkaar de strijd aangingen. Het was erg spannend, maar uiteindelijk mocht Luca zich de grote winnaar van Op gen Hei noemen.


Het gehele team van Basisschool Op gen Hei wenst u fijne Pasen!

Wij zijn volop bezig met de KUNSTWEKEN! 

Onze school doet mee met een bijzonder project beeldende vorming: de KUNSTWEKEN. 
Wij streven ernaar om ieder kind op zijn/haar eigen niveau te inspireren tot het maken van prachtige kunstwerken. Dat doen we door hen kennis te laten maken met wereldbefaamde artiesten en hun werk en hier de verdieping mee in te gaan.  

Tijdens de KUNSTWEKEN is ieder kind een echte kunstenaar.  

Om dat trotse gevoel te versterken maakt iedere groep kennis met een echte kunstenaar en krijgen alle kinderen een workshop die aansluit bij de betreffende kunstenaar die ze als groep gaan uitdiepen.  

Dit jaar is er voor de volgende kunstenaars gekozen: 

Groepen instroom, 1/2: Kandinsky 
Groepen 3 en 4: Andy Warhol 
Groepen 5 en 6: Miro 
Groepen 7 en 8: Picasso 

Uiteraard gaan de kinderen ook zelf aan de slag met het creëren van één of meerdere eigen kunstwerk(en).  

Alle leerkrachten hebben vooraf een inspiratie workshop gehad waarbij het aanleren van bepaalde technieken (klei technieken, beeldend, oliepastelkrijt/ecoline, druktechnieken) centraal stond. Bij een van de activiteiten voor de kinderen komt ook deze techniek aan bod. Ditmaal gegeven door de eigen leerkracht als kunstenaar!    

Aan het eind van deze weken zal er een tentoonstelling plaatsvinden waar alle werken samen bekeken kunnen worden. Tevens wordt er van 1 van de kunstwerken een digitaal persoonlijk museum ingericht waarvoor de kinderen zelf familie en vrienden voor mogen uitnodigen.  

Uiteraard ontbreekt een Museumshop niet; hier kunnen mooie aandenken worden besteld met de tekening van je eigen “kleine” kunstenaar. Een schilderij op een mok of placemat van je eigen kind; hoe bijzonder is dat?  

Gegarandeerd dat ook uw kind zichzelf en u weet te verrassen met prachtwerk! 

Voor de vakantie hebben we genoten van al het plezier rondom de carnaval. Er werd gezellig geknutseld, gezongen en flink geoefend voor de (dans)optredens.

Voor de kleutergroepen was het woensdag al groot feest, groep 3 t/m groep 8 heeft de vrijdagochtend veel plezier gehad in de Harmoniezaal. Naast alle dansjes, liedjes en optredens werd er ook nog op een speciale manier afscheid genomen van juf Ellen.

Natuurlijk kon het uitreiken van een nieuwe prins en prinses niet ontbreken! Met trots kondigen wij aan:

Prins Djusten I en Prinses Jay I

Sneeuwvlokjes dwarrelen…
Sneeuwvlokjes zweven…
Sneeuwvlokjes vallen op de grond.

De plotselinge weersverandering zorgde voor natte sokken, maar vooral veel pret op basisschool Op gen Hei!
De kinderen waren vandaag op een andere manier creatief bezig.

Kinderen van de groepen 7 en 8 hebben op vrijdag 9 december contact gezocht met leerlingen van Poplars Farm Primary School in Bradford, Engeland. Beide scholen hebben deelgenomen aan een Europees opgezet Deep Learning project (in samenwerking met New Pedagogies for Deep Learning) rondom de dag van de mensenrechten (10 december). De leerlingen hebben zich verdiept in de verschillende mensenrechten en hebben deze op een creatieve manier uitgewerkt. Tijdens het uitwisselmoment via Zoom hebben de leerlingen aan elkaar laten zien wat ze zoal gemaakt hebben en hoe zij kijken naar de mensenrechten. Het was een zeer geslaagde uitwisseling die smaakte naar meer!

Gisteren was de jaarlijkse voorleeswedstrijd.
Vier kinderen gingen de strijd aan om zich als beste te profileren en de schoolfinale te winnen.
Het waren prachtige verhalen, mooi en emotievol voorgelezen. Er kon maar één de winnaar zijn..

Rhona wist de jury als best te overtuigen, met al haar voorleeskwaliteiten op zak.
Gefeliciteerd Rhona, veel succes in de volgende ronde waarin je gaat strijden tegen de kandidaten van de andere Landgraafse basisscholen

Afgelopen vrijdag was de intocht van Sinterklaas op basisschool Op gen Hei.
Natuurlijk kwam de Sint en zijn pieten op een originele manier aan op de school, namelijk met de tractor.

Na een warm ontvangst door alle kinderen en leerkrachten van de school, werd in de groepen 5 t/m 8 surprise gedaan. De andere groepen mochten gedurende de dag een gezellig bezoek brengen aan de Sint. Hier werden hele interessante vragen gesteld, gedanst, gezongen en werden de kinderen uitgedaagd met pietengymnastiek.

Afgelopen vrijdag hebben de groepen 1 t/m 8 mogen genieten en leren van verschillende activiteiten gegeven door mensen van ANWB Streetwise.

Groep 1 en 2 heeft deelgenomen aan het onderdeel Toet toet. Hierbij werd ingegaan op de verschillende aspecten in het verkeer. Welke gebruikers er zijn en leerde ze op een spelende manier goed deel te nemen aan het verkeer.

Groep 3 en 4 heeft deelgenomen aan het onderdeel Blik en klik. Zij hebben geleerd hoe en waar ze veilig konden oversteken, het belang van het dragen van een autogordel en het nut van het zitten op een autostoel of zitverhoger.

Groep 5 en 6 heeft deelgenomen aan het onderdeel Hallo auto. Zij hebben lijfelijk ondervonden hoe ver de remweg van een auto is en hebben ze hun eigen reactiesnelheid kunnen testen.

Groep 7 en 8 heeft deelgenomen aan het onderdeel Trapvaardig. Hierbij hebben zij geoefend met het behendig fietsen en wat je deelname kan veranderen in het verkeer. Leuk en leerzaam!

De kinderen hebben aan het einde van de dag met trots een certificaat in ontvangst mogen nemen.

De afgelopen twee weken stonden in het teken van de kinderboekenweek met als thema Gi-Ga-Groen!

De kinderboekenweek werd geopend op een creatieve en gezellige manier.

De boswachter kwam op bezoek met een heel treurig bericht. Er was ingebroken in de boswachtershut. Er waren hele belangrijke boeken gestolen. De boswachter was ten einde raad en heeft hulp gevraagd aan de kinderen van basisschool Op gen Hei. Na de opening hebben alle groepen een fotospeurtocht gelopen. Zij hebben aan het einde een schat gevonden!

Groep 1 t/m 3 kreeg de opdracht om een mooi plaatjesboek samen te stellen van het bos en alle dieren die in het bos leven. Zij gingen op pad om zelf foto’s te maken.

Groep 4 t/m 6 kreeg de opdracht om een fabeltjesboek samen te stellen. Zij gingen in tweetallen aan de slag, kozen zelf een dier en hebben leuke, spannende en liefdevolle verhalen bedacht.

Groep 7 en 8 kreeg de opdracht om een weetjesboek samen te stellen. Zij zijn op zoek gegaan naar kleine dieren die in het bos leven.

Hallo allemaal,

Een aantal mensen hebben mij misschien al zien rondlopen door school. Graag stel ik mij ook even aan jullie voor. Ik ben Vera Willems, ik ben de nieuwe conciërge van basisschool Op gen Hei. Behalve op de basisschool ben ik ook werkzaam in het Movarehuis.

Ik houd me vooral bezig met allerlei werkzaamheden in en rondom het gebouw.

Honderden kinderen beklommen de Wilhelminaberg, zo ook de leerlingen van basisschool Op gen Hei. Vorig jaar was het al een succes, maar dit jaar is de trappenmarathon uitgebreid met onder andere meer scholen naar ‘Samen 1 miljoen traptreden.’ Afgelopen vrijdag 30 september was er het mooie Pré- event van de trappenmarathon voor alle kinderen die deelnamen. Aan het einde ontvingen ze een mooie medaille, waar Powered by MOVARE opstond.

De verbinding is gelegd tussen verschillende onderwijskoepels maar ook tussen verschillende scholen; ZMLK, SBO, Basis Onderwijs en Voortgezet Onderwijs. Daarbij is het gelukt om een sportieve dag neer te zetten voor de kinderen waarbij deelname, samen met anderen, plezier beleven en genieten voorop staat. Door te overwinnen krijgen de kinderen zelfvertrouwen. Belangrijk is dat kinderen elkaar mogen ondersteunen, helpen of geholpen worden om het doel te bereiken. Samen, hand in hand, en iedereen doet het op zijn eigen manier.

Deze week reikte wethouder Freed Janssen het bordje voor de verkeersactieve school uit aan Marjo Brinkman.

De Verkeersactieve school is ontwikkeld om kinderen en jongeren in het basis- en voortgezet onderwijs in Limburg te leren over veilig gedrag in het verkeer. Ze biedt zowel theoretisch als praktisch verkeersonderwijs aan. Daarbij wordt aandacht besteed aan een verkeersveilige schoolomgeving en de school-thuisroute van de eigen leerlingen.

https://www.landgraaf.nl/aandacht-voor-verkeersactieve-school-in-landgraaf

Beste ouders en/of verzorgers,


Zaterdag 10 september is de 2e editie van onze FANCY FAIR,
ons jaarlijkse feest om het nieuwe schooljaar in te luiden samen met
alle leerkrachten, kinderen, hun ouders/verzorgers, opa’s en oma’s.
In 2019 heeft de zeer succesvolle 1e editie plaatsgevonden, vanwege COVID-19
hebben we twee jaar moeten wachten, maar nu is het tijd voor de 2e editie!

En een bijzondere editie, want Basisschool Op gen Hei bestaat dit jaar 50 JAAR!!

Wat is het?
Op en rondom school zijn er allerlei activiteiten voor iedereen, jong & oud!
Zo is er een spelletjesparcours, een geweldige tombola met prachtige prijzen van lokale
ondernemers in Nieuwenhagen, een vrijmarkt waar de kinderen spulletjes kunnen verkopen,
muziek, dans, een springkussen voor de kleintjes
en een stormbaan voor de grotere kinderen, zijn er verschillende workshops,
en dat alles in een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje!


Wie doen mee?
Het wordt één groot feest, waar niet alleen de school,
maar ook de andere gebruikers van het multifunctioneel centrum (MFC)
An De Voeëgelsjtang aan meedoen:
o.a. de muziekschool, de VAZOM en de Heemkundevereniging
zullen jullie verrassen met leuke activiteiten!


Waar en wanneer?
Het plein, de straat, school en het MFC worden op 10 september 2022
omgetoverd tot één grote feestlocatie!
Van 12.00u tot 17.00u zijn jullie van harte welkom!


JULLIE KOMEN TOCH OOK?

Beste lezer,

Heb je het al gespot? Wij hebben een nieuwe website! Wij zijn er erg blij mee.

Veilige websites

Waarom we een nieuwe website hebben? Net als onderwijsstichting MOVARE vinden wij het belangrijk om een zo’n veilig mogelijke website te hebben. Samen met een ICT-specialist hebben we daarom deze nieuwe website ontwikkeld.

Nieuw uiterlijk

Daarbij hoorde ook een nieuw ‘gezicht’ voor onze website. We zijn voor het uiterlijk van deze website zo dicht mogelijk bij de eigen kernwaarden en identiteit  van onze school gebleven.  Dat zie je ook terug in het design.

Wij hopen natuurlijk dat jullie onze verbeterde website net zo leuk vinden als wij.

Nieuwe ontwikkelingen

Basisschool Op gen Hei onderkent dat ze deel uitmaakt van een maatschappij waarin de digitale wereld een steeds voornamere plek inneemt. Door gebruik te maken van deze technologische vernieuwingen (smartboards, LCD-schermen, vernieuwen computerbestand, digitale kopieertoestellen) biedt de school de kinderen extra kansen. De ontwikkelingen zijn enorm en sinds een aantal jaren zijn de mogelijkheden uitgebreid door aanschaf van tablets, welke ingezet worden als ondersteuning bij diverse lessen. In de groepen word gewerkt met deze digitale aanvullingen.

Onze klaslokalen zijn allemaal voorzien van LCD-touchschermen als schoolbord. Deze zijn gekoppeld aan de pc van het klaslokaal of digitaal te verbinden met andere devices, waardoor er interactivief lesgegeven kan worden. De mogelijkheden op multimediagebied zijn enorm en behoeven dan ook geen verdere uitleg.

Onze school maakt gebruik van het programma ParnasSys, een administratiesysteem dat ons de mogelijkheid biedt om alle benodigde gegevens van onze leerlingen onder één noemer te vangen.

Informatie naar ouders verloopt zoveel mogelijk via ISY, een informatieportal voor ouders, gekoppeld aan het eigen kind en de groep waarin het kind zit.

Bij dit alles geldt dat we ons houden aan de volgende stelregel: niet het vele is goed, maar het goede is veel. Eerst de lopende zaken goed afhandelen, daarna starten of aanvullen met iets nieuws.

Ouderverklaring inzake omgang met internet en e-mail

Onze school beschikt over een internettoegang. Hierdoor is een beter gebruik van educatieve en administratieve toepassingen mogelijk en kunnen leerlingen van de school gebruik maken van internet en e-mail. Ook heeft onze school een website (www.opgenhei.nl) en wordt een schoolgids uitgebracht. Deze nieuwe media bieden nieuwe mogelijkheden, maar kunnen ook gevaren meebrengen. Daarom zijn er op school duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van internet en e-mail. Deze afspraken zijn vastgelegd in een internetprotocol. Tevens willen wij ons ervan verzekeren dat t.a.v. het plaatsen van foto’s in schoolgids of informatieblad dit niet zonder uw toestemming plaatsvindt. Aangaande deze zaken wordt u schriftelijk verzocht daar wel of geen toestemming voor te geven. Wij verzoeken U het formulier ondertekend in te leveren bij de groepsleerkracht van uw kind. Omdat de toestemming gekoppeld is aan één persoon, dient u voor ieder kind de verklaring afzonderlijk in te vullen. Mocht u zo’n formulier nog niet hebben ontvangen, meld dat dan even aan de leerkracht of bij de directie. De school dankt u bij voorbaat voor uw medewerking.

Iedere dag wordt bij het begin van de school de aanwezigheid van de leerlingen gecontroleerd. Deels omdat dit vanuit de overheid moet, deels uit bezorgdheid over het afwezig zijn van een leerling. Is een leerling om onbekende reden afwezig, dan wordt telefonisch contact gezocht. Het komt vaker voor dat ouders/verzorgers niet te bereiken zijn omdat ze ineens een ander telefoonnummer hebben. Vandaar het verzoek wijzigingen van telefoonnummers tijdig door te geven, evenals adreswijzigingen !

Bij afwezigheid wegens ziekte of anders worden de ouders dringend verzocht hun kind vóór het begin van de ochtend- of middagschooltijd telefonisch af te melden via tel.nummer 045 – 531 14 51. Dit dient ook te gebeuren indien een leerling niet tijdig op school aanwezig kan zijn. Indien een leerling regelmatig te laat komt, wordt hierover met u als ouder een gesprek aangegaan. Indien dit niet tot het gewenste resultaat leidt, zijn we verplicht hiervan melding te maken bij bureau Voortijdig School Verlaten! Meer info hieromtrent leest u in de schoolgids.

Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Wij menen trots te mogen zijn op Basisschool Op gen Hei. 
Dat blijkt ook uit het steeds maar toenemende aantal aanmeldingen in groep 1.
Helaas zijn wij daardoor ook genoodzaakt om ons aannamebeleid aan te passen.

Deze ziet er als volgt uit:
 

1. De directeur (Marjo Brinkman) of de intern begeleider (Roger Vliegen) gaan met u in gesprek over de aanname van uw kind. 

2. Gelieve uw kind aan te melden zodra hij/ zij drie jaar is. Bij latere aanmeldingen kunnen wij niet garanderen dat uw kind direct kan starten als hij/zij 4 jaar wordt.

3. Wordt uw kind in juni/ juli 4 jaar, dan zullen wij met u overleggen of het wellicht beter is om na de zomervakantie te starten.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details